Seminer Rengul Atalay,MD,PhD, 17 Agustos 2017,Persembe 2pm

Tarih: 17.08.2017

Saat: 14.30

Yer: Mühendislik Fakültesi A Blok Toplantı Salonu

Fosfatidilinositol 3 kinaz PI3K AKT mTOR hücre sağkalım yolağı birçok kanserde aktif hale gelerek karsinogenezde yer almaktadır. Bu sinyal ağı  proteinleri hayatta kalma, çoğalma, büyüme, metabolizma, anjiogenezis ve metastaz dahil olmak üzere geniş bir alanda hücre proteinlerinin işlevlerini düzenlerler. Bu ağdaki AKT kinazın kilit rolü, geniş bir yelpazede hücre sinyal akışını, RAF MEK ERK de dahil olmak üzere çeşitli sinyal yolları olan çapraz iletişimler yoluyla düzenlenmesinden kaynaklanmaktadır. Mevcut hedefe yönelik  terapötik ajanların sınırlı klinik başarısı ve farklı kanser tipleri boyunca tümör heterojenitesinin aracılık ettiği zorluklar, hedefe ve kişiye özgü tedavi yaklaşımlarında PI3K AKT mTOR yolağının önemini göstermektedir. Bu konuşmada, hedefe özgü kanser ilaç keşfi için hücre proliferasyonunda yer alan diğer yollarla arasındaki karmaşık çapraz iletişime sahip olan PI3K AKT mTOR ağının önemi üzerinde durulacak ve örnek aday moleküller tartışılacaktır.

iletişim
Biyoinformatik Yüksek Lisans Anabilim Dalı